• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΡΟΪΟΝΤΑ
    • Ζύμη πίτσας - Πεϊνιρλί
    • Μίνι σφολιατάκια - Μπουκίτσες
    • Μίνι κρουασάν - Μπουκίτσες
    • Διάφορα
    • Ζύμες σφολιάτας - Κουρού
    • Ζύμη κρουασάν
    • Μπουγάτσες - Φύλλο αέρος
    • Χειροποίητα Φύλλα
    • Χωριάτικα Ταψιού & Ατομικά
  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣ
  • ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόψυξη κατεψυγμένων προϊόντων ζύμης

Πριν την τοποθέτηση των προϊόντων στο ταψί θα πρέπει να το αλείψουμε με λάδι ή να τοποθετούμε ειδικό αντικολλητικό χαρτί ψησίματος προκειμένου να μην κολλήσουν τα προϊόντα στο ψήσιμο. Επίσης καλό θα ήταν να προσέξουμε ώστε το σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε να είναι αυτό όπου θα ψήσουμε για να αποφευχθούν περιττές μετακινήσεις των προϊόντων μετά από την απόψυξή τους.
Σε συνθήκες ψύξης τα προϊόντα χρειάζονται 4-8 ώρες, ανάλογα πάντα με το μέγεθός τους, για την πλήρη απόψυξη. Αντίστοιχα, σε συνθήκες περιβάλλοντος χρειάζονται 30 λεπτά με 1 ώρα ανάλογα με το μέγεθος των προϊόντων και τη θερμοκρασία περιβάλλοντος.

manitaropita baking1

 

 

Ψήσιμο προϊόντων ζύμης

Για το σωστό ψήσιμο των προϊόντων ζύμης (π.χ. σφολιάτες) θα πρέπει να προηγείται η προθέρμανση του φούρνου πριν την τοποθέτησή τους.

Φυσικά κάθε φορά η θερμοκρασία και ο απαιτούμενος χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το είδος ζύμης, το είδος προϊόντος και τον τύπο/απόδοση του φούρνου.

Λεπτομερείς οδηγίες ψησίματος θα βρείτε στις λεπτομέρεις του κάθε προϊόντος ζύμης.

Προετοιμασία πριν από το ψήσιμο

Τα προϊόντα ζύμης τα οποία περιέχουν μαγιά θα πρέπει να περάσουν από μία διαδικασία "στοφαρίσματος" για την επιθυμητή διόγκωσή τους. Στοφάρισμα ουσιαστικά ορίζεται η διαδικασία κατά την οποία σε περιβάλλον ελεγχόμενης θερμοκρασίας και υγρασίας, επιτυγχάνεται το ιδανικό φούσκωμα για διάφορες ζύμες.

Η στόφα είναι ειδική μηχανή που επιτρέπει την ξεκούραση και ωρίμανση της ζύμης με ελεγχόμενο τρόπο. Η στόφα θα πρέπει να είναι ρυθμισμένη σε θερμοκρασία 40-50oC και σε υγρασία 70%. Εάν το κατάστημά σας δε διαθέτει στόφα τότε εναλλακτικά χρησιμοποιείτε το φούρνο στους 40-50oC για περίπου 45 λεπτά ώστε να πετύχετε το ιδανικό φούσκωμα.

Ειδικά για τις πίτες, καλό είναι να χαράξετε σε βάθος για τη διευκόλυνση αποβολής της υγρασίας και για ομοιόμορφο ψήσιμο. Εναλλακτικά, μπορείτε να τρυπήσετε με ένα πιρούνι τα προϊόντα τα οποία δεν επιθυμείτε να διογκωθούν.

Αποθήκευση κατεψυγμένων προϊόντων ζύμης

Η επιχείρησή μας διανέμει προϊόντα τα οποία παραλαμβάνονται σε κατεψυγμένη κατάσταση και για αυτόν το λόγο είναι σημαντικό οι συνθήκες αποθήκευσης να διασφαλίζουν τη διατήρηση της σωστής θερμοκρασίας για αυτά τα προϊόντα. Απαιτείται επομένως ο συστηματικός έλεγχος της θερμοκρασίας και της καλής λειτουργίας του καταψύκτη και των ψυγείων σε ημερήσια βάση.

Επιπλέον θα πρέπει να λαμβάνετε μέριμνα ώστε η πόρτα του καταψύκτη να κλείνει ερμητικά και αυστηρά να μη μένει ανοιχτή για μεγάλο διάστημα. Θα πρέπει να δίνεται μεγάλη προσοχή ώστε εάν έχουν μείνει ορισμένα τεμάχια από προηγούμενη παραλαβή, να τα τοποθετούμε στον καταψύκτη έτσι ώστε να τελειώσει πρώτα η παλαιότερη παρτίδα (first in first out).

 

apopsixi apopsixi5

Χρήσιμα Links

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΡΟΪΟΝΤΑ
  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣ
  • ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πληροφορίες

  • ΣΗΜΕΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ
  • ΠΕΡΙ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΣ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΔΕΣΜΑΤΩΝ

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ISO 22000:2005.

ISO 22000

Follow us

Facebook Facebook

Επικοινωνία

ΑΛΙΜΟΥΝΤΟΣ 9 ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

210 99 51 559

210 99 51 700

 

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:
ΔΕ - ΤΕ - ΣΑΒ:  08:30 - 14:30 
ΤΡΙ - ΠΕΜ - ΠΑ : 8:30 - 14:30 & 17:30 - 20:00

epimenon ellinika

Copyright © 2017 Ζύμες Απόστολος Καγκαράς. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Created by CYBERTRAFFIC