Τα προϊόντα ζύμης τα οποία περιέχουν μαγιά θα πρέπει να περάσουν από μία διαδικασία "στοφαρίσματος" για την επιθυμητή διόγκωσή τους. Στοφάρισμα ουσιαστικά ορίζεται η διαδικασία κατά την οποία σε περιβάλλον ελεγχόμενης θερμοκρασίας και υγρασίας, επιτυγχάνεται το ιδανικό φούσκωμα για διάφορες ζύμες.
Η στόφα είναι ειδική μηχανή που επιτρέπει την ξεκούραση και ωρίμανση της ζύμης με ελεγχόμενο τρόπο. Η στόφα θα πρέπει να είναι ρυθμισμένη σε θερμοκρασία 40-50oC και σε υγρασία 70%. Εάν το κατάστημά σας δε διαθέτει στόφα τότε εναλλακτικά χρησιμοποιείτε το φούρνο στους 40-50oC για περίπου 45 λεπτά ώστε να πετύχετε το ιδανικό φούσκωμα.
Ειδικά για τις πίτες, καλό είναι να χαράξετε σε βάθος για τη διευκόλυνση αποβολής της υγρασίας και για ομοιόμορφο ψήσιμο. Εναλλακτικά, μπορείτε να τρυπήσετε με ένα πιρούνι τα προϊόντα τα οποία δεν επιθυμείτε να διογκωθούν.