Απόψυξη κατεψυγμένων προϊόντων ζύμης

Πριν την τοποθέτηση των προϊόντων στο ταψί θα πρέπει να το αλείψουμε με λάδι ή να τοποθετούμε ειδικό αντικολλητικό χαρτί ψησίματος προκειμένου να μην κολλήσουν τα προϊόντα στο ψήσιμο. Επίσης καλό θα ήταν να προσέξουμε ώστε το σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε να είναι αυτό όπου θα ψήσουμε για να αποφευχθούν περιττές μετακινήσεις των προϊόντων μετά από την απόψυξή τους.
Σε συνθήκες ψύξης τα προϊόντα χρειάζονται 4-8 ώρες, ανάλογα πάντα με το μέγεθός τους, για την πλήρη απόψυξη. Αντίστοιχα, σε συνθήκες περιβάλλοντος χρειάζονται 30 λεπτά με 1 ώρα ανάλογα με το μέγεθος των προϊόντων και τη θερμοκρασία περιβάλλοντος.

manitaropita baking1